Капела бандуристів

bandura 01


Капела бандуристів при Львівському музичному коледжі ім. С. П. Людкевича була створена в 1955 році Василем Герасименком.

У  60-х роках ХХ ст. В. Я. Герасименко об’єднує капели бандуристів: консерваторську і музичного училища. Репертуар колективу на той час складали обробки українських народних пісень та аранжування творів світової класики.


Капела бандуристів гастролювала в Україні, Латвії, Польщі, двічі виступала в Москві в Кремлівському Палаці з’їздів, неодноразово брала участь у представницьких концертах в Палаці Україна (м. Київ). У 1978 році об’єднану капелу знову розділили на дві: консерваторську і училищну, але активна музична діяльність в капелі не припиняється. Після розподілу капелою керували: 1972-1977 рр. – Галина Граб (Яковенко), 1977-1979 рр. – Людмила Яницька (Посікіра). З 1979 року по 2021 рік капелою керувала Наталя Якимець (Скарвінко). Зараз керівником капели є Заслужена артистка України Ірина Плахтій.


 bandura 02


Капела бандуристів є активним учасником усіх бандурних заходів Львова і області, а саме: фестивалі ім. Ю. Сінгалевича, Шевченківські концерти в Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, звітні концерти  училища у Львівській обласній філармонії.

Капела бандуристів є базою для проведення державних іспитів з диригування випускників класу бандури коледжу. Репертуар капели дуже об’ємний: біля 200 творів різних авторів і жанрів, епох і стилів.


 bandura 03

Місце знаходження

 
 
 
 
 79013
Львівська область
м.Львів
пл.Маркіяна Шашкевича, 5
веб-сайт: ldmu-lyudkevych.com.ua
тел: 032 261-23-48
© 2015 LDMU. All Rights Reserved. Designed By Spikart