Відділ загальноосвітніх дисциплін

Друк
general subjects 01 

завідувач - Радислава

Олександрівна Стернюк

 

 800x535

 

Відділ загальноосвітніх дисциплін почав свою діяльність 20 липня 1940 р., коли згідно з наказом тодішнього директора ЛДМУ Л. С. Хазіна було прийнято на роботу викладачів з предметів українська, російська і німецька мови, математика, географія, фізика, хімія та історія.

Відтоді перелік загальноосвітніх предметів зростав, дещо змінювався, проте повсякчас слугував тою гуманітарною навчальною базою, яка розширювала світогляд студентів, вчила бачити прекрасне і цінне в житті.

Відділ загальноосвітніх дисциплін ставить собі за мету усіма навчальними засобами сприяти становленню морально і фізично здорової, внутрішньо багатої, культурної людини з широким світоглядом, різнобічно освіченого фахового музиканта. При цьому використовуються різні форми роботи – від лекційної до позааудиторної, включаючи підготовку студентів до конкурсів, оглядів, олімпіад з різних дисциплін та спортивних змагань, на яких вони неодноразово здобували високі нагороди.


Відділ укомплектований досвідченими викладачами, які вміло поєднують програмні вимоги з мистецькою спрямованістю навчального закладу.

Бевз Наталія Олександрівна – викладач італійської мови з багатолітнім стажем У музичному коледжі працює зі студентами-вокалістами, для яких італійська мова – невід’ємний елемент їхнього вокально-артистичного вміння. Наталія Олександрівна поєднує викладацьку діяльність з перекладацькою, зокрема, співпрацюючи з Львівським театром опери та балету ім.. С. Крушельницької. Основний акцент у праці зі студентами полягає у навчанні розуміти словесний текст твору, що є основою створення відповідного образу. Такий підхід сприяє повноцінному формуванню майбутніх артистів оперної сцени.

Бочан Любов Богданівна – філолог, у коледжі працює викладачем культури мови, займається проблемою виразності мови у вокальному виконавстві.Оскільки з подібними труднощами часто стикаються співаки-початківці, то це спонукало Любов Богданівну до написання методичної розробки «Орфоепія та дикція у набутті мовної чистоти у співі». Дана праця актуальна ще й з огляду на культуру мовлення українців у повсякденному житті на тлі процвітання лексичного та фонетичного суржика та зросійщення. Любов Богданівна займається не лише корекцією мовлення, але й бере активну участь у щорічних літературно - музичних проектах, присвячених Т.Шевченку.

Булик Зиновій Володимирович – філолог - україніст. На даний час викладає в коледжі українську мову за професійним спрямуванням. За плечима – великий досвід і праця на кафедрі української мови ЛНУ ім. І. Франка у сфері дослідження діалектів і фонетики української мови. Булик З.В. – автор численних праць з мовознавства, етнографії та культурології. Будучи разом з тим хорошим музикантом, oбрав дисертаційну тему : «Термінологія українського народного музичного інструментарію». В музичному коледжі Зиновій Володимирович бере також участь в організації щорічних шевченківських святкувань та підтримує баритонову партію у викладацькому хорі.

Гораль Надія Іванівна – викладач англійської мови. Має великий досвід праці з учнівською та студентською молоддю.

Надія Іванівна по-своєму долучається до музичної справи, наприклад, упорядкувала українсько - англійський словник музичних термінів, бере участь в майстеркласах як перекладач, а також знайомить студентів коледжу з культурою і звичаями англомовних країн. З тією метою проводить культурні заходи англійською мовою.

Надія Іванівна – класний керівник навчальної групи, дбає про культурний і естетичний розвиток студентів і виховує їх гідними громадянами України.

Джулай Лариса Іванівна – викладач медико-санітарної підготовки, за освітою – лікар. Має науковий ступінь кандидата медичних наук, автор посібника « Інтеграція природничих знань у професійній підготовці майбутніх соціальних працівників».

Лариса Іванівна навчає надавати допомогу пораненим на полі бою, для чого працює над вдосконаленням програми з МСП і розробляє комплект наочних засобів для проведення практичних занять. Студенти з цікавістю відвідують заняття з МСП, бо переймають в Лариси Іванівни чимало знань.

Кубай Олеся Ігорівна – викладач фізичного виховання. Дуже професійно працює зі студентами, правильно дозуючи фізичне навантаження і підбираючи індивідуально вправи відповідно до фізичних потреб кожного.

Олеся Ігорівна – автор посібника з легкої атлетики. Готує студентів до змагань з настільного тенісу, шахів, гімнастики та стрільби з пневматичної гвинтівки.

Олеся Ігорівна працює також класним керівником, активно вникає в проблеми навчання і поведінки своїх підопічних, що сприяє покращенню успішності студентів.

Мудрий Ігор Богданович – викладач фізичного виховання, арбітр національної категорії.

В музичному коледжі готує збірні команди з настільного тенісу. Велике значення Ігор Богданович надає здоровому способу життя і вчить його студентів нашого коледжу.

Мудрий Богдан Іванович – викладач фізичного виховання, суддя національної категорії. Проводить велику методичну роботу, зокрема, видаючи методичні посібники з різних видів спорту, мета яких – реорганізувати і пристосувати програмні вимоги з фізичного виховання до потреб і можливостей студентів – музикантів. Богдан Іванович готує студентів коледжу до турнірів з настільного тенісу та футболу.

Петльович Оксана Миколаївна – економіст, викладає в нашому коледжі основи економічних теорій. В рамках свого предмету Оксана Миколаївна знайомить наших студентів з основними поняттями економічного життя суспільства, як от: як нараховується зарплата, що таке індексація, які існують форми власності, види підприємств та монополій, які бувають кредити та багато іншого.

Висока кваліфікація і вміння подати програмний матеріал викликають у студентів зацікавленість до предмету і повагу до викладача.

Піскорська Тетяна Миколаївна – викладач історії України, всесвітньої історії та краєзнавства. До музичного коледжу Тетяна Миколаївна працювала старшим науковим працівником та завідувачем відділом музею історії релігії і її авторству належать численні музейні виставки та публікації на релігієзнавчу тематику.

В нашому коледжі Тетяну Миколаївну шанують як неперевершеного історика та краєзнавця. Праця, вкладена у студентів, проявляється у завойованих призових місцях на обласних олімпіадах з історії України та на конкурсах творчих робіт. Тетяна Миколаївна пишається роботами студентів з краєзнавства під гаслом «Люби і знай свій рідний край» та студентськими працями про їхній родовід. Тетяна Миколаївна закликає не забувати історію своєї Батьківщини і влаштовує то круглий стіл, то загально училищну лекцію на актуальну історичну тему. Завдяки непересічному викладацькому таланту студенти з радістю вивчають історію і успішно проходять екзаменаційні випробовування.

Попович Святослав Ігорович – викладач фізичного виховання, майстер спорту України з шахів, багаторазовий призер і переможець міжнародних шахових турнірів, нагороджений численними відзнаками та грамотами за високі показники у підготовці спортсменів міжнародного класу.

У музичному коледжі викладач Попович С.І. готує збірні команди з шахів для участі у змаганнях різного рівня.

Стернюк Радислава Олександрівна – викладач німецької і французької мов, а також низки загальноосвітніх дисциплін. Веде різносторонню навчальну, перекладацьку і культурно – освітню роботу. Як методист постійно оновлює тестовий матеріал для поточного контролю успішності, а також для залікових та екзаменаційних випробовувань. Періодично виступає на засіданнях методичних об’єднань з доповідями та готує студентів до олімпіад.

Радислава Олександрівна – активний учасник хору викладачів ЛМК, любить і шанує українську пісню та духовну музику.

Стернюк Радислава Олександрівна вже багато років очолює відділ загальноосвітніх дисциплін. За багатогранну і невтомну працю нагороджена почесною грамотою Міністерства культури України.